Malawi

www.maizeislife.org

We kunnen u de toegang tot de hemel niet garanderen want daar gaan we helaas niet over, maar we kunnen u wel garanderen dat we een heel dorp met onze actie op de kaart houden.

Stort op NL 14 RABO 0304.1053.76 Stichting Duvelhok t.a.v. Malawi.

Malawi, januari 2015

Drie dagen continu zware regenbuien. Een derde van Malawi loopt volledig onder water. Honderden mensen verdrinken, huizen spoelen weg en de maisakkers worden voor het grootste deel verwoest. Het gevolg is fataal: een zware hongersnood van oktober 2015 tot april 2016! Pas dan is er weer de nieuwe oogst.

Maar niet als het aan ons ligt voor deze 175 gezinnen in het dorpje Mkanda Village. Laten we daar alvast een brug slaan over die honger heen. Voor 50 euro eet daar een gezin een maand.  

Love to Live, een documentaire van Karin Bruers

Road movie van Margreet, een 42-jarige gehandicapte vrouw, die met Karin Bruers, op zoek gaat naar het wezen van geluk.

Twintig jaar geleden overleefde Margreet Bos op vakantie een vreselijk aanslag van Ethiopische bandieten. Een handgranaat, die ontplofte in de cabine van de auto waarin ze zat, veranderde haar in één klap van een cum laude afgestudeerde meid met een stralende toekomt in een zwaar gehandicapte jonge vrouw in een rolstoel. Al haar dromen in gruzelementen.

Toch heeft die dramatische ommekeer haar er niet van weerhouden volop van het leven te genieten. Ze schreef er een boekje over dat ze vol overtuiging ‘I love to live’ heeft genoemd.