Raymond Rutting

Schrijvers on tour

Gianotten Mutsaers i.s.m. Het Duvelhok.

Op 12 oktober vanaf 20.00 uur zijn deze drie auteurs op uitnodiging van Gianotten Mutsaers te gast bij Het Duvelhok in Tilburg. Zij presenteren hun boeken, lezen voor uit eigen werk, interviewen elkaar en gaan met jou in gesprek. 
De drie jonge veelbelovende auteurs brengen het komende boekenseizoen nieuw werk uit. Van schrijver Alma Mathijsen verschijnt de roman ‘Vergeet de meisjes’. Van Lucas de Waard kun je de roman ‘Kraaien tellen’ verwachten en van Thomas Heerma van Voss het non-fictiewerk ‘Plaatsvervangers’.


Alma Mathijsen (1984) schreef de verhalenbundel Binnen Spelen (2006) en de romans Alles is Carmen (2011) en De grote goede dingen (2014). In haar stukken voor NRC Handelsblad ontrafelt ze taboes en onderzoekt ze haar eigen positie. In haar derde roman Vergeet de Meisjes (14 september 2017) laat ze een nieuw licht schijnen op vriendschap, die minstens zo intens en ingewikkeld is als een liefdesrelatie. 


Lucas de Waard (1984) schreef o.a. voor Bos Theaterproducties, Theaterfestival Boulevard, MEST Magazine, Cojones (VARA), Janke Dekker producties en het Zuidelijk Toneel.In 2015 verscheen zijn debuutroman ‘De Kamers’ bij uitgeverij De geus. In 2016 won hij een Musical Award voor beste script, voor ‘Willem Ruis; de show van zijn leven’. Zijn tweede roman ‘Kraaien tellen’, verscheen 12 september.

Thomas Heerma van Voss (1990, Amsterdam) schreef onder meer de romans De Allestafel (2009) en Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). In augustus 2017 verscheen de non-fictie-bundel Plaatsvervangers.
Hij publiceert interviews, verhalen en artikelen in onder meer De Groene Amsterdammer en op De Correspondent. 

De entree voor deze avond is €5,-, kaarten zijn verkrijgbaar bij Gianotten Mutsaers aan de kassa.
Inloop vanaf 19.30 uur, er is een kleine boekenmarkt met werk van de auteurs.

13 juni: Dorona Alberti- Käsebrot

Dorona Alberti (Gard du Nord) gaat ‘solo’ gaat ‘vreemd’.
Al is dit voor haar alles behalve een kortstondige affaire.
In samenwerking met Pieter de Graaf en Jonas Pap (o.a. Kyteman en Wende Snijders)
Presenteert zij: Käsebrot, een totaal theatraal muziekprogramma.

Alberti en haar mannen spelen Entartette Musik, Schlagers, Deutsche Welle, Hip hop en house met maar één enkele verbinding: De Duitse taal. Ze strippen de liederen, badderen ze,
Bewerken ze en kleden ze kietelend weer aan. Ze flirten met klassiek, jazz en punk, maar blijven altijd bij de kern: Met grote liefde voor ‘Het spelen’.
Geen regels, geen grenzen, geen hokjes

 Tijdens de voorstelling worden de overwegend bekende nummers verbonden door persoonlijke, humoristische anekdotes. Laat u verleiden door nachtelijke timbres en onverwachte wendingen in tijd en ruimte, geen broodje aap maar een broodje kaas met 20e eeuwse allure!

Nieuwschierig geworden? DINSDAG 13 JUNI om 20.30 uur is Dorona aanwezig in de Kantine van het Duvehok. Wees erbij! (gratis entree)

17-18 Juni: Duvelhok‎ 1 jaar + Opening expositie Luc Verschuuren

Duvelhok bestaat op de kop af één jaar en viert dat met een kleurrijke expositie van Luc Verschuuren. Van 17 juni tot en met 3 september zal er veel nieuw werk te zien zijn van de popartkunstenaar die werkt in de traditie van Andy Warhol en Roy Lichtenstein, maar zich ook laat inspireren door striptekenaars als Hergé en Alex Raymond. Verschuuren heeft voor deze gelegenheid een speciale sofa ontworpen, voor Social Sofa, die tijdens de opening van de expositie zal worden onthuld.

Wie de werken van Luc Verschuuren ziet waant zich in een stripverhaal van flinke afmetingen waarbij zelf het verhaal verzonnen kan worden. Zijn voorliefde voor de strip als uitdrukkingsvorm dankt hij aan zijn verblijf in België, waar hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. België, volgens Verschuuren een surrealistisch land, is steeds blijven fungeren als zijn grootste inspiratiebron.

  • Opening 1
  • Opening 2
  • Opening 3
  • Opening 4
  • Opening 7
  • Opening 8
  • Opening 9